...lumina din suflet

....ascult o melodie de jumatate de ora intruna. O mai opresc din cand in cand pentru alta. Imi place dar o ascult de fiecare data cand.... nu cand sunt trista ci cand imi simt sufletul. Vi s-a intamplat?! Uneori am senzatia ca ma las atat de purtata de agitatia zilei incat imi inchid sufletul pana sus. Uit sa mai trag o privire in el. Imi prinde atat de bine cand ma intalnesc cu sufletul meu. Imi plac momentele astea cand sunt eu cu mine. Mi se intampla dupa un moment important, fericit sau trist. Melodia asta ma lasa sa intru in suflet. Sa-l descopar. E o preluare dupa un cantec celebru al greilor de la Metallica dar ce mult imi place. Il canta o fata care se numeste Lucie Silvas. Are o voce de inger pe piesa asta. De asta imi place. E superba!
...ascult piesa asta pentru ca astazi m-am simtit apreciata. Nici nu stiu daca asta e cuvantul. Am simtit ca nu toti cei care ajung sus uita sa fie oameni. De fapt mi s-a confirmat increderea investita candva in cineva si sper ca ea sa ramana nepatata.
....mi se pare tot mai imposibila lumea tocmai pentru ca uitam sa fim oameni, uitam sa intindem o mana cand cel de langa noi are atata nevoie, uitam de unde am pornit, uitam sa fim noi pentru ceilalti, uitam ca un minut pierdut in viata noastra, pentru cineva poate insemna o viata salvata, uitam ca am pornit de Sus si ajungem tot Acolo daca faptele o dovedesc, uitam adesea sa iubim sau apreciem si cat de putin ne ia. Gesturi simple, banale dar profunde daca nu uitam sa intram in suflet din cand in cand.
...cred ca e nevoie de un suflet educat si deschis spre lucruri curate ca sa ramai cu picioarele pe pamant indiferent cat de sus ajungi. Iar educatia sufletului se face de mic copil pentru ca adultul e prea lovit de vitregiile lumii ca sa mai primeasca frumosul intransul. Daca n-a invatat sa-l pretuiasca de mic va pricepe cu greu la maturitate ca lumina se naste din cele mai marunte gesturi, din bunatatea si candoarea cu care te nasti si te educa ai tai. Le multumesc alor mei ca mi-au dat educatia cu care astazi stiu sa ma port in lume ca sa primesc in suflet lumina de care am nevoie!

Comentarii