Combaterea crizei de modele

În ultimii doi ani auzim frecvent cuvântul criză; ni s-a cam acrit parcă să tot auzim: "e criză! nu sunt bani pentru educație, nu sunt bani pentru drumuri, avem datorii...".  Vrem o țară ca afară sau măcar una în care copiii noștri să crească și să se dezvolte frumos, ca măcar ei să beneficieze de un viitor pe care noi nu mai avem curaj să-l visăm. Prezentul nostru e înglodat de criză. La tot pasul urechea ne este zgâriată până la sânge de această sintagmă: criză financiară, dar de fapt am senzația că e criză în toate și cea mai gravă e lipsa de modele pentru cei mici.

Sunt mici și cresc fără un orizont, fără umbra care le însoțește pasul, fără busola care le fixează pașii spre undeva. Manualele școlare au rămas cam în același stadiu la care au învățat părinții lor și asta nu e în regulă căci, vrând-nevrând, comportamentul copiilor și adolescenților de azi s-a modificat, a căpătat maturitate. Părinții lor erau copii la 12 ani, ei sunt deja adolescenți la vârsta asta!  Părinții lor aveau însă o busolă serioasă în cărți, acum se citește mai puțin spre deloc. Emisiunile de la televizor nu mai au interes de a prezenta și de a mediatiza talente în "n" domenii pentru ca cei mici sa le vadă și să-și dorească să facă la fel, căci nu fac altceva decât să-și exploreze propriul eu. Revistele pentru ei sunt pe cale dispariție, iar internetul pentru un copil e riscant! Părinții au timp din ce în ce mai puțin să urmărească fiecare alegere a copiilor iar copiii se simt deseori prea liberi pentru a mai suporta greutatea unui model! Problema e că, fără modele, fără ne ghida pașii prin viață, urmărind ceea cei mai buni, mai mari ca noi fac, nu prea e o treabă înțeleaptă! Este motivul pentru care BUZZ s-a născut chiar dacă eu însămi am conștientizat asta mai târziu, luând acest exercițiu mai mult ca pe o provocare, ca pe o joacă... 

BUZZ îmi dovedește aproape zilnic nevoia enormă a celor mici de a-și construi viața după modele, de a se constitui în grupuri care să le ofere relevarea propriilor talente și calități și impregnarea lor în activități reale chiar dacă, într-o măsură mai mică sau mai mare, par la un moment dat jucării. Pentru copiii de azi jucăriile sunt activitățile extrașcolare: au nevoie de așa ceva și se simt singuri și indeciși fără exersarea propriului talent. 

BUZZ este un ziar lunar scris integral de copii și o fac la modul real căci BUZZ nu înseamnă revista școlii. BUZZ e un ziar cât se poate de real, cu aceeași țintă de a-și câștiga public, cu tot ceea ce presupune existența unei publicații lunare! 

BUZZ împrumută din energia copiilor și o suflă peste oameni, iar oamenii își deschid sufletul, căci cum altfel poți descrie zâmbetul unui adult care aduce un zâmbet în colțul gurii când citește ziarul BUZZ. 

BUZZ e o șansă pentru copii în a-și forma și dezvolta talentul, în a-și alcătui o educație corectă, o deschidere largă către cultură, istorie, către artă!

 BUZZ se adresează tuturor copiilor, nu doar celor care au bani pentru că BUZZ își propune alcătuirea unei comunități a copiilor de 10. Iar copii de 10 pot fi toți indiferent de situația socială de acasă. 

BUZZ înseamnă EDUCAȚIE, CULTURĂ, PERFORMANȚĂ iar toate acestea pot fi obținute de orice copil cu puțin noroc și dăruire pentru țelul lui. 

BUZZ îi ajută să-și construiască acest țel și să-l urmeze cu demnitate și perseverență până la capăt! BUZZ e o cauză nobilă, e un obicei frumos, e activitate benevolă care nu s-ar povesti dacă n-ar fi construit cu sprijinul unor sponsori și parteneri în fața cărora încă o dată ne înclinăm. 

Ne înclinăm căci DA, au înțeles cauza BUZZ, o cauză pentru construcția unui viitor pentru copiii noștri! Se cuvine, deci să mulțumim încă o dată: 

SC MISCJA KIDS SRL, SC PORTASCOM SRL, hipermarketul CARREFOUR, CENTRUL EUROPE DIRECT BOTOȘANI, ASOCIAȚIA ROMANA PENTRU RECICLARE ROREC.

Comentarii