Piesa "Te iubesc" interpretată de Adrian Enache şi compusă de Cristi Nistor s-a calificat pentru semifinalele concursului Eurovizion din acest an. Sper ca acesta să fie primul pas pentru lansarea noului album semnat Adrian Enache pe care îl aştept de ceva timp! Îmi doresc ca piesa să intre în finala concursului pentru că e o melodie de dragoste deosebită. Cântecul acesta merită voturile voastre chiar dacă nu va ajunge să reprezinte ţara în Serbia! E important să ajungă în finala care va avea loc pe data de 23 februarie. Puteţi asculta cântecul pe data de 9 februarie, în prima semifinală. Va fi al treilea cântec din concurs! Până atunci citiţi povestea cântecului în rândurile de mai jos... Făcând click pe linkul de mai jos veti putea asculta melodia!

http://www2.tvr.ro/eurovision/

"Te iubesc" s-a născut pe...terenul de fotbal

Deşi piesa „Te iubesc” cu care Adrian Enache s-a calificat în semifinalele concursului muzical Eurovizion este o melodie de dragoste, ea s-a născut pe terenul de fotbal. Compozitorul piesei, Cristi Nistor, cel care împreună cu Simona Nae a lansat hitul Coji de portocale, i-a propus lui Adrian să-i scrie un cântec iar Adrian a fost încântat de propunerea tânărului muzician. Discuţia dintre cei doi a avut loc la o terasă, în pauza unui meci de fotbal pe care Naţionala Artiştilor l-a susţinut în vara lui 2006 pe plaja din Mamaia. Inspiraţia nu l-a ocolit pe Cristi pentru că nu a trecut mult timp de la discuţia cu colegul din echipa de fotbal a artiştilor până când i-a prezentat pozitivul într-o primă variantă. Piesa a fost iniţial înregistrată cu vocea tânărului compozitor pentru ca Adrian să-şi facă o părere despre melodie. După ce Adrian a ascultat piesa a intrat în studio şi a înregistrat-o cu vocea lui pentru că i-a plăcut foarte mult. Şi ca să sune mai bine, cei doi co-echipieri l-au cooptat în echipă şi pe saxofonistul Flavius Teodosiu, cel care a colaborat cu trupa Holograf pentru piesa Aşa frumoasă. Melodia a fost înregistrată în studiourile Holograf şi a primit aprecierea băieţilor din cunoscuta trupă. Piesa a fost respinsă anul trecut la festivalul Mamaia şi, considerând că li s-a făcut o nedreptate, cei doi au decis s-o înscrie la preselecţia concursului Eurovizion de anul acesta. Juriul format din personalităţi marcante din lumea muzicală dar şi mass-media i-au dat credit de această dată. Adrian speră acum ca melodia să convingă publicul pentru o revenire în forţă în peisajul muzical românesc. Roton s-a arătat interesat de noile piese pe care Adrian a reuşit să le finalizeze anul trecut şi speră ca prezenţa sa la acest eveniment să fie de bun augur. „Urmăresc să lansez un nou şlagăr care să aibă lipici la sufletul publicului şi bineînţeles, legat de acest eveniment, casa Roton să acţioneze repede ca să lansez albumul pentru care am terminat anul trecut înregistrările. S-a văzut, şi dovadă succesul piesei „O singură noapte”, că lucrurile bune ies în urma acestor evenimente la care te prezinţi bine, cu succes. Piesa nu a fost compusă special pentru Eurovizion şi nu mă aştept să reprezint ţara acolo cu această piesă, fiind vorba şi de industria telefoniei la care eu nu prea am avut noroc. Eu am muncit întotdeauna pentru ce am dobândit”, a declarat Adrian Enache.


Pentru noul album Adrian Enache a colaborat cu compozitori tineri precum Papa jr, Andrei Tudor, Liviu Elekeş, Cristi Nistor, Călin Geambaşu, Andrei Kerestely şi asta pentru a aduce un aer proaspăt muzicii sale cu care şi-a obişnuit fanii. Albumul se va numi Într-o zi iar videoclipul a fost creat pentru piesa care poartă titlul albumului. Regizorul cu care a colaborat este Cristian Dumitru cel care a semnat şi videoclipul piesei O singură noapte care a avut un mare succes.

Comentarii