Gesturi sau vorbe din iubire

Oricărei femei îi place să fie întâmpinată în fiece dimineaţă cu dragostea bărbatului iubit, să adoarmă cu gândul că numai ea îi aparţine, să colinde mallurile sau supermaketurile spre a-i prepara o surpriză sau a se pregăti ca o regină pentru el. Oricărei femei îi place să audă "cele două cuvinte", vorba celor de la Taxi şi oricare femeie radiază când fluturi apar în stomac la vederea lui. Oricare femeie iubeşte şi simte. Se ştie că o femeie are instinctul mult mai dezvoltat decât al unui bărbat (vorbim la general, nu de excepţii!) şi tocmai de aceea, consider că un bărbat transmite iubire unei femei fără cuvinte. Cuvintele îl pot bloca în a transmite faţă de cum ar face-o prin gesturi.
Un sărut furat la baie în timp ce ea iese de sub dus, o atingere a copasei în timp ce ea adună rufele pentru a le arunca în maşina de spălat, o floare cu care s-o aştepte la sfârşitul programului fără ca ea să ştie, o plimbare în parc în schimbul celor 90 de minute dintr-o oarecare partidă de fotbal, o cină la un local intim pentru ca ea să nu mai gătească într-o seară, o zi pe care i-o lasă liberă ca să meargă cu prietenele la shopping, un film ales pe gustul ei, un telefon pe care ea nu-l aşteaptă pentru că el e plecat şi nu are semnal. Sunt mii şi mii de întâmplări care ei îi colorează chipul cu zâmbet şi îi încarcă sufletul cu o energie care îi declanşează starea de bine a întregii sale fiinţe.
Un bărbat care alege să-şi transmită iubirea prin vorbe devine la un moment uşor melodramatic, arată prea mult din latura celei care l-a crescut ascunzându-şi din masculinitatea adorată de EA. Degajă mai mult farmec cel care răspunde prin gesturi iubirii EI şi nu se aruncă în "dulcegării" romanţate. Ele pot fi cel mult asezonate gesturilor cu care îşi organizează iubirea pentru EA... E mai plăcut să simţi iubirea decât s-o citeşti din sms, din cărţi, din mail, din scrisori. Oricât de încrăcate ar fi cuvintele. Şi parcă, cu cât sunt mai încărcate, cu atâta sunt mai lipsite de naturaleţea iubirii care trăieşte liberă în tine...

Comentarii