Cum îi poți susține pe micii reporteri?


Am avut, sâmbătă, concurs cu micii reporteri. De fapt, nu mi-am dorit să fie aidoma testelor pe care elevii le susțin la școală.

Poate, a semănat, dar forma de evaluare va fi un pic altfel. Lucrările copiilor vor fi corectate de un juriu, iar creațiile lor (pentru că au avut și un subiect de creație!) au fost deja postate pe blogul lor și vor putea fi votate de cei care îl vizitează.

Seriozitatea cursanților care au rămas alături de acest proiect care s-a născut, în vară, din pasiunea pentru jurnalismul de calitate, dar și pentru dorința de a dezvolta noi calități copiilor, este impresionantă.

Au rămas doar 8, dar sunt cei cărora într-adevăr le place. Participă frecvent, în ciuda spațiului destul de rece, pe timpul iernii, unde ne desfășurăm activitatea săptămânală (dar mulțumim pentru posibilitatea de a continua proiectul!). Sunt curioși (iată, o calitate a reporterului pe care ei o îndeplinesc!). Sunt receptivi. Sunt entuziaști. Au dorința de a cunoaște și, mai mult decît atât, sunt încântați să ia contact cu evenimentele din oraș. Participarea lor în calitate de mici reporteri (nu-mi dau seama încă dacă realizează această oportunitate!) la evenimentele din oraș e privită cu entuziasm. Simt că le place!

Își fac temele pe care le primesc, de la o săptămână la alta, conștiincios, exact cum o fac pentru școală. Diferența e că la școală, dacă nu le fac, primesc o notă mică, în timp ce, aici, doar oprobriul colegilor de grup sau al meu. Ei totuși la fac! Iar asta e important căci, fiind încă mici (cei 8 membri ai grupului au între 9 și 13 ani), vocabularul și exprimarea lor nu seamănă cu ale unui om mare, iar pentru a le dezvolta nu au decât alternativa "temelor", adică articolele pe care le scriu săptămânal, fie că ele sunt fictive, fie că sunt reale.

Așa că, dacă susțineți dezvoltarea copiilor, în mod armonios, dacă sunteți părtașii unui jurnalism de calitate, dacă vă place ideea acestui proiect, intrați pe blogul lor aici, citiți-le articolele și votați ce vă place mai mult. Pentru ei contează aprecierea publicului! Semnatarul articolului cu cele mai multe voturi va primi PREMIUL DE POPULARITATE!

Comentarii