Claudia Rusu a compus piesa pentru „Eurovision Junior” inspirată de o poveste adevărată

Piesa „Doar noi” cu care Claudia Rusu s-a calificat în finala concursului „Eurovision Junior”, e inspirată dintr-un caz absolut real. Povestea cântecului compus special pentru această competiţie aparţine unui băiat de 9 ani pe nume Mihăiţă. Şansa lui a fost muzica iar drumul spre o viaţă mai frumoasă i s-a deschis aproape firesc. În prezent, copilul învaţă la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani, unde a intrat la secţia pian cu media 9,97 şi studiază muzica în particular cu profesoara Oana Puşcaşu. Asta nu e tot căci din drag pentru muzică copilul e deja în anul II la Şcoala Populară de Artă unde de asemenea îşi perfecţionează talentul cu care a fost înzestrat.
Numai că Mihai Enache, pe numele său întreg, nu are părinţi ca toţi ceilalţi copii. Norocul lui a fost familia de ocazie care l-a preluat în asistenţă maternală încă de când avea doar câteva luni. Lăsat în maternitate de cea care i-a dat naştere, copilul nu şi-a cunoscut fraţii naturali pe care îi are, până anul acesta la emisiunea „Vreau să fiu vedetă” transmisă de Antena 1 unde a fost pusă la cale întâlnirea cu ei. Mihăiţă, aşa cum este cunoscut deja la spectacolele locale unde cântă frecvent, a avut norocul unui înger păzitor care i-a dăruit familia de care avea nevoie. Altfel, poate ar fi rătăcit demult pe drumuri cum o fac din păcate multe suflete nevinovate. Familia aceasta de care se bucură acum copilul s-a îngrijit ca muzica să devină mai mult decât o simplă pasiune, chiar o preocupare. Mihaiţă are deja câteva premii obţinute la concursurile la care a luat parte şi a terminat clasa I cu coroniţă.
Este o poveste fericită care a impresionat-o pe Claudia punând-o pe note şi, astfel ea s-a înscris la preselecţiile concursului „Eurovision Junior”. Piesa cu care botoşăneanca Claudia Rusu s-a calificat în finala acestei competiţii destinate copiilor, exprimă poate cel mai bine iubirea de care are nevoie un copil pentru a se dezvolta normal, pentru a creşte frumos dar mai ales pentru ca singurătatea să fie un cuvânt tot mai greu de înţeles.

Claudia şi Mihăiţă, alături de ceilalţi copii din grupul „Cheia Sol” vă invită, sâmbătă, 19 septembrie, pe TVR1, de la ora 21.00, să ascultaţi şi, dacă vă place, să votaţi piesa „Doar noi” pentru a o trimite la Kiev, în Ucraina unde are loc concursul european al cântecului pentru copii „Eurovision junior”.

Comentarii

Anonim a spus…
Nice fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you for your information.