Eminescu şi atît...

...pe vremea când umbla Dumnezeu cu Sfântul Petru pe pământ, cei Doi au ajuns şi au înnoptat într-o casă din Ipoteşti, unde au fost primiţi şi cinstiţi cu mare omenie, fără a fi cunoscuţi cine erau. Asta în timp ce la multe alte case cei Doi nu au fost primiţi pentru că arătau care doi bătrâni luaţi de spate şi săraci. Impresionat de căldura sufletului românesc, Sfântul Petru îl roaga pe Dumnezeu să facă ceva pentru aceşti oameni. Şi Dumnezeu le-a dăruit românilor pe Mihai Eminescu!

-mi-a placut legenda povestită pe scena Teatrului Mihai Eminescu de către actorul Eusebiu Ştefănescu.

Şi-a mai fost ceva care mi-aş dori să se întâmple şi nu să rămână la stadiul unor promisiuni de politician: ministrul culturii a trimis un discurs rostit de directorul Direcţiei de Cultură prin care a susţinut iniţiativa de a transforma ziua de 15 ianuarie ca una naţională a culturii româneşti. Ar fi frumos căci ne lăudăm peste tot cu poetul naţional. Să punem şi în practică această laudă...

Comentarii

Movi a spus…
sa speram ca vom vedea asemenea initiative .. culmea venite tot de la unguri si nu de la unu de al nostru.
un popor ce nu isi conserva traditiile si nu isi respecta cultura nu merita sa existe pentru ca la un moment dat tot va ajunge sa isi piarda identitatea.
Si daca tto veni vorba deEminescu eu am copilarit in unul din stele prin care a trecut el mai multa vreem se pare si sunt bucuros ca macar acolo s-a facut ceva in acest sens, un monument si o mica biblioteca in acel mic satuc izolat de lume.