Earth Hour la Botosani cu muzica, karate si lant uman. La lumina lumanarilor!!!


Copiii de la Grupul Cheia Sol, trupa Icarus înfiinţată în cadrul Asociaţiei Culturale „Vis de Artist”, practicanţii de arte marţiale Mihai Dreţcanu, Cătălin Pamfil şi Petru Ispas din cadrul Asociaţiei de Karate „Shotokan”, un taraf format din elevii Liceului de Artă „Ştefan Luchian” precum şi elevii aceleaşi instituţii de învăţământ, Tudor Lăzăruc şi Lorena Palade vor participa sâmbătă, 26 martie, în intervalul orar 20.30-21.30, în faţa Primăriei la o călătorie muzicală în jurul lumii.

Spectacolul organizat, la lumina lumânărilor, fără surse de electricitate, va cuprinde momente artistice susţinute de copiii talentaţi ai oraşului, dar şi, în premieră, o demonstraţie de karate, pe întuneric, asigurată de sportivii de la Asociaţia Judeţeană de Karate „Shotokan”.

La final, toţi cei care vor participa la evenimentul organizat în cadrul campaniei „Earth Hour”, iniţiată de ecologiştii de la WWF şi organizată în municipiu de Primăria Botoşani, vor primi brăţări fluorescente, invitându-i astfel să se prindă într-un lanţ uman pentru responsabilizarea comunităţii faţă de mediul înconjurător.Gestul este unul simbolic şi continuă tradiţia municipalităţii începută în urmă cu trei ani la Botoşani, de a stringe luminile la clădirile reprezentative ale oraşului.

Tot în acest interval de timp, în aceeaşi zi (sâmbătă, 26 martie, 20.30+21.30), vor fi stinse luminile în zona Piaţa Revoluţiei, la clădirile Primăriei, Prefecturii, Teatrului Mihai Eminescu. De asemenea, au răspuns pozitiv apelului lansat de municipalitate, de a stinge luminile, în acest interval orar, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” şi Direcţia de Taxe şi Impozite.

Municipalitatea botoşăneană mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în organizarea unei noi ediţii „Earth Hour” la Botoşani.


Organizatori:

WWF Romania – organizator al campaniei la nivel national

Primăria Municipiului Botoşani

Asociaţia B-Right Media

Asociaţia Culturală „Cheia Sol”

Asociaţia Culturală „Vis de Artist”

Consiliul Judeţeană de Karate Shotokan

Liceul de Arta „Ştefan Luchian”

Centrul Europe Direct Botoşani

Parteneri:

Asociaţia „Ne Trebuie Speranţă”

Asociaţia pentru Copii „Il Girotondo”

Fundaţia Estuar – Filiala Botoţani

Asociaţia ADOR

Asociaţia pentru Dezvoltare Durabila OPTIM

Asociaţia pentru Copii si Tineri cu CES „Împreună vom reuşi”

Asociaţia „Şcoala şi Familia”

Edu San

Institutii de invatamant:

Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Grup Școlar „Dimitrie Negreanu”

Colegiul Naţional „AT Laurian”

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Liceul cu Program Sportiv

Parteneri institutionali:

Instituţia Prefectului – judeţul Botoşani

Consiliul Județean Botoşani

Inspectoratul de Jandarmi Judeşean

Inspectoratul Judeţean de Poliţie

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Teatrul „Mihai Eminescu”

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”

Comentarii