Mucegaiul decenţei de vedetă

 Articol postat la ideea Anei.

Generatia de azi și decența, sunt un pic cam contradictorii azi, nu? Deschizi televizorul și nu ai să vezi și tu un program în care artistul vine să-și prezinte ultima creație muzicală sau ultima piesă de teatru la care vrea public mult. Nuuu!

Îl vezi în schimb pentru că a divorțat sau a devenit tată ori mamă. Îl vezi pentru că a fost prins pe pas greșit. Și în rest nimic! La televizor fetele care nu fac nimic, dar au de toate, mai puțin creier, apelează la adevărate jocuri de imaginație ca să mai apară niscaiva zile la televizor. Și când reușesc, bucurie mare căci conturile din bancă se deschid și se umplu. Ei, da asta da, decență! Maximă, aș putea spune.

Azi, toate televiziunile au luat foc: Bianca Drăgușanu a divorțat de Victor Slav. Pardon, s-a întâmplat invers, dacă am înțeles eu bine. El a divorțat de ea căci ea încă se mai iubește cu Adrian Cristea. Și atunci de ce s-a căsătorit cu acest băiat simpatic foc care apare la Meteo? Pentru că Bianca, fata asta care nu s-a remarcat prin nimic altceva decât operații peste operații, defilări pe podium, bărbați şi cam atât, simțea că-i piere notorietatea și atunci hai să le ridicăm privirea oamenilor asupra noastră. În toamnă cu căsătoria, acum divorţul şi cine ştie ce-i mai trece prin cap ca fraieri sunt care s-o şi urmărească la televizor. Bietul Slav a crezut cu seninătate, chiar inocenţă, în povestea asta de amor, dar deh câte un duș rece primit din când în când nu strică nimănui nici măcar lui. E tânăr, se remontează rapid!

În rest, ce să zic, Bianca e exemplul perfect al fătucii de azi care vrea cu orice preț să scape de statutul de "copilă de provincie", e exemplul fetelor de azi care îşi pictează prezentul, nu şi viitorul.

Citesc pe Facebook, la Andreea Marin recent măritată cu al ei turc, că vrea decenţă, vrea să-şi trăiască povestea de iubire în intimitate. Da, dar daca vrei intitimate şi decenţă, de ce arunci tu petarda căci deh, ştii că persoană publică fiind, ziarele, televiziunile vor lua foc. E încă un subiect de deschis paginile ziarelor şi să nu-mi spuneţi mie că bătrâna vulpe Andreea Marin nu ştie că asta e mecanismul. E clar ce a urmărit, e certă ieşirea ei.  Aş pune un mic pariu cu privire la durata casniciei ei cu doctoraşul turc, dar să lăsăm să-şi trăiască fierbinţeala căsniciei...  La Drăguşanu şi Slav am zis că undeva prin ianuarie cei doi vor ajunge la divorţ şi iată nici măcar mijlocul primei luni din an nu e şi cei doi asta au făcut.

Căsătoriile trâmbiţate în presă, clar cu ştiinţa celor doi, nu sunt durabile, căci în substratul lor e de fapt o focoasă dorinţă de imagine, de a ieşi din această monotonie şi rutină mondenă. Altfel, nu-mi explic de ce multe alte personalităţi îşi pot trăi liniştiţi viaţa în doi fără să simtă nevoia reflectoarelor sub acoperişul lor. Este clar că ziaristul nu va filma dacă tu nu-i deschizi uşa, dacă tu nu-l inviţi în propria ogradă...

Dar, chiar şi când se întâmplă un divorţ la familiile cu o celebritate din cele decente cu adevărat, n-ai să vezi bălăcăreli, scandal, ochi scoşi, înjurături şi nici camere de filmat în urma lor după ce au închis uşa Tribunalului în urma lor.

Decenţa şi comportamentul civilizat ţin de fiecare în parte şi nu se traduce pe Facebook, prin implorări la public pentru linişte căci niciunul din cei care te citesc pe reţelele de socializare nu cunosc paşii tăi în viaţă. Cam atât! Şi da, decenţa e prima calitate de îndeplinit pentru a fi personalitate şi nu vedetă căci termenul din urmă a căpătat din cauza indecenţei, a prostului gust, a indolenţei mucegai. Nu mai e o bucurie să fii vedetă când încă mai eşti capabil să înţelegi decenţa dincolo de cuvinte.

Comentarii