Propriul nostru feng shui

Timpul nu este nici mai scurt, nici mai lung, doar nouă ni se pare că trece mai repede acum decât pe vremea când eram copii, doar noi avem senzaţia aceasta de trecere prea rapidă pentru că fiecare zi ne-o ocupăm cu lucruri mărunte, majore, pământene oricum, în goana spre visele cele mai ascunse, aburite în clinchetul paharelor de la cumpăna dintre ani sau adăugate în cufărul sufletului în timp.

Hai să ne gândim acum la perioada aceasta, la ziua de 1 ianuarie, prima din an, când niciunul din magazine nu e deschis, când câte un sms rătăcit ne mai distrage atenţia de la moţăiala din pat sau dintre rândurile unei cărţi de care, nu-i aşa nu am avut timp în restul anului.

Acum, avem timp şi nu se mai scurge parca mai repede ca altădată. Dar, culmea, ora are aceleaşi 60 de minute şi ziua aceleasi 24 de ore, săptămâna, aceleaşi 7 zile. Şi totuşi, mai mult timp pentru noi găsim acum când forofota spre făurirea viselor e infimă sau deloc.

Ce ar fi să găsim timpul acesta pentru sufletele noastre şi în restul anului? Să ne împotrivim cumva timpului pe care îl acuzăm de o accelerarea clepsidrei şi să alocăm în fiece zi din an câteva minute doar pentru noi. Da, câteva minute în care să facem exact ceea ce ne place mai mult pentru care ne plângem că nu mai avem timp...

 În noi stă cheia fericirii cu noi înşine, cu viaţa, cu lumea din jur, dacă vreţi, noi suntem propriul nostru feng shui. Nu trebuie să fim noi elementele vieţii ci să stăpânim timpul pentru ca viaţa să ne construiască universul din elementele pe care noi le oferim.

Şi app, adunate, cifrele noului an dau cifra 7, număr biblic, ceea ce mă face să cred că anul va fi unul bun, dar tocmai având în vedere acest aspect, am senzaţia că trebuie cu atât mai mult să avem un pic mai mult grijă de propriul nostru suflet.

Comentarii