Ambiție de reporter Buzz

Este cert că atunci când ai o activitate extrașcolară, nu mai ai același timp liber pe care îl au și ceilalți colegi de generație care, dincolo de școală, petrec orele libere doar în fața calculatorului. Așa este și cu copiii-reporteri care scriu la ziarul Buzz. Au weekendurile ocupate, așa cum mi-a fost drag să aud din gura unuia dintre reporteri. Scriu, caută subiecte, descoperă o lume nouă!

Tocmai, de aceea e bine ca ei să conștientizeze că ceea ce fac îi diferențiază de ceilalți copii și îi ridcă chiar dacă asta presupune o oră mai puțin de somn chiar și în vacanță. Ieri, una dintre buzzerițe, Ana (foto in mijloc), a oferit exemplul cel mai bun de ambiție.

Sâmbăta, noi ne întâlnim dimineață, la ora 10.00. Vacanță fiind deja, parcă ai mai fi dorit un ceas măcar. Îi sună ceasul matinal, s-a uitat urât la el și a pus capul din nou pe pernă. Deodată s-a trezit și și-a spus: "tu mai vrei ziarul ăsta? mai vrei să fii la ziar? atunci, scoală-te, îmbracă-te, ia mașina și pleacă". Și s-a ridicat, la 10.00 era la mall, unde aveam curs. Și trebuie să completez că Ana vine tocmai de la Hudum pentu orele noastre de jurnalism.

 Asta înseamnă ambiția unui copil care știe că dacă a intrat în activitatea asta, trebuie să meargă mai
departe chiar dacă, da, parcă ar mai dormi un pic dimineața, chiar dacă ar mai fura o oră pe Facebook, chiar dacă nu e ușor.

 De fapt, de fiecare în parte depinde ce vrea cu adevărat pentru el! Iar eu încerc prin minimele mele posibilități să-i determin pe acești copii cu potențial să fie mai puțin superficiali, mai puțin împrăștiați, să știe singuri să-și sublineze prioritățile, să-și contureze obiective în funcție de plăcerile lor coordonate de capacitatea pe care o au, să fie niște copii ambițioși, determinați pentru drumul lor în viață.

Comentarii