Fii blogger de succes! Nu te lăsa purtat prin anturaje fel de fel...

În Botoșani există o comunitate a bloggerilor. Probabil ca asemeni acesteia mai sunt și altele în țară și probabil vor mai fi. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Mai multe puncte de vedere, mai multă opinie! Da, mai multă opinie, căci de fapt acesta este scopul unei comunități a bloggerilor: să adune oameni preocupați să-și exprime punctul de vedere asupra unor probleme, să descopere lucruri, sa le pună în valoare sau dimpotrivă să le minimalizeze rostul dacă nu-l merită.

La Botoșani comunitatea bloggerilor este formată într-o proporție considerabilă din adolescenți, elevi de liceu, și, așa cum ziarul Buzz le deschide niște uși copiilor-reporteri, așa și această comunitate poate da naștere unor oportunități. Asta dacă nu se denaturează scopul comunității, căci o comunitate a bloggerilor nu înseamnă doar socializare, doar întâlniri la cafea, ci mai presus de asta, să lansezi probleme, să vii cu idei, să te implici în campanii de tot soiul, care pot reprezenta cauze nobile în societate.

Una peste alta, au șansa acești liceeni să fie ei înșiși o voce în comunitate, dar nu vor fi dacă evenimentele, întâlnirile la care iau parte rămân fără ecou, fără feedback-ul necesar, fără analiza lor pozitivă sau negativă. Ai blog, ai și responsabilități! Nu poți fi blogger fără să scrii, fără să fii interesat de viitor, de societatea în care trăiești.

 Ca să nu mai amintesc, că, dacă te îngrijești de blogul tău, dacă asculți atent sfaturile ălor mai mari ca tine, care cunosc problema blogărelii, blogul ăsta banal și socializant (am inventat cuvântul!!) îți poate aduce și bani, bănuții de buzunar, cu care să-ți permiți luxul unei excursii cu ceilalți bloggeri, a unei ieșiri la suc etc.

Ai blog, ai parte. Ai blog, ai inspirație. Nu lăsa blogul să fie un banal instrument de purtat prin anturaje fel de fel. Fii blogger de succes! Cu opinii, cu reportaje, cu idei! Vei avea satisfacții cum nici nu te gândești acum...

Comentarii

Timofciuc Petrică a spus…

Un articol excelent, care îmi dă de gândit !