Lumea ar fi mai bună dacă....

O mamă, un tată nu va cere niciodată copilului să-i facă un cadou de ziua lui/ei sau de Crăciun. N-o va face pentru că va considera că nu așa e firesc. Firesc, după, ei, părinții noștri, e ca noi, copiii, să primim daruri de la ei.

Dar, v-ați oprit vreodată din drumul vostru, să vă gândiți câtă bucurie îi faceți mamei aducându-i ceva cumpărat de voi, din propriile economii, câtă emoție îi produceți tatei, la fel, primind ceva din bănuțul vostru? Ei nu vă cer, dar au o bucurie divină să vadă cum v-ați îndreptat cu recunoștință spre ei!

Ce înseamnă asta, dragilor, pentru ei? Înseamnă că văd ei înșiși, cum educația pe care v-au dat-o dă rezultate, cum cei 7 ani cu care călătoriți în lume de acum înainte, se văd în voi, în personalitatea voastră la care și ei au contribuit sau, nu, mai bine spus, la care au avut cea mai însemnată contribuție.

Da, și mama, și tata se bucură de cel mai mic cadou pe care tu, ca fiu sau fiică, îl dăruiești lor. Te-ai gândit la asta vreo clipă? Tocmai au fost sărbătorile de iarnă, Crăciunul, când goana prin magazine după cadouri, mai ales a părinților pentru copii, a fost mare, dar oare tu ai alergat la o librărie, la mall, nu pentru a viziona un film la CineGrand, ci pentru a cumpăra un lucru mic, cu banii tăi, pentru mama, pentru tata?

 Sau, mai mult, te-ai gândit vreo secundă cum ar fi să ceri bunicii bani pentru a-i scoate pe mama și tata la un prânz la un restaurant în oraș? Sau să te plimbi cu mama și tata prin parc să vezi luminițele și nu cu prietenele cu care ieși în fiecare zi?

Sunt gesturi mici de care uiți și tu,și mama și tata, dar sunt atât de însemnate, produc atâta emoție și au puterea magică de a schimba lumea, de a o transforma.

De noi, dragilor, ține să fim un pic mai puțin egoiști și un pic mai mult mai buni, mai sinceri, mai îndrăgostiți de cei dragi. Lumea ar fi mai bună dacă și noi am aprinde cu sufletele noastre făclii în alte suflete...

Comentarii